Tapasztalatok


Főoldal Készülékek Alkalmazás Hatásai Tapasztalatok Működése Aki segít Kérdések
 
               

 

Magyarországon már sikertörténete van az AVS technika tanulást segítő alkalmazásának. Referenciaként a balatonfűzfői "Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium"-ot emelhetjük ki első helyen, mint első alkalmazót.

A tudati technológia módszert az iskola 2003. óta sikerrel alkalmazza a diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás tanulók oktatásában. Az alkalmazásban közreműködő tanárok valamennyien elméleti és gyakorlati képzésben vettek részt a fény-hang terápia területén.
Az iskolában jelenleg egy 18 munkahelyes laboratórium áll rendelkezésre, amely megfelelő egy osztály tanulóinak egyidőben való foglalkoztatására.

Az elért eredményekről így nyilatkoznak:

"Az eredményeket részben a tanulmányi munka, részben a felmérésnél alkalmazott tesztek megismétlésével mértük.

A vizsgált csoportokban a mentális állapot, illetve az indulásnál mért számszerű értékek javultak, a tanulási hatékonyság emelkedett.

A tanulmányi eredményekben jelentős, némely esetben mintegy 30 %-os javulást tapasztaltunk.

Ez természetesen döntően a tanulók érdeme, hiszen a tréning nem csodaszer, nem tanul a diák helyett, csupán olyan állapothoz segít hozzá, amelyben könnyebben sajátíthatók el az egyébként nehezen befogadható és alkalmazható ismeretek."

Részletesebb információkat az iskola weblapján talál: http://www.oveges-szi.hu/tudati.html

A több tízezerre becsülhető egyéni felhasználók mellett Csorváson, Kiskőrösön, Bakonyoszlopon is kihasználják a technika adta lehetőségeket a sajátos nevelési igényű diákok oktatására, felzárkótatására: