Alkalmazási területek


Főoldal Készülékek Alkalmazás Hatásai Tapasztalatok Működése Aki segít Kérdések
 

Tanulás

A tudás hatalom, ami bárki számára könnyen elérhető az audio-vizuális készülékek segítségével! Tanulási problémákkal küszködő tanulók számára szinte lehetetlen teljesíteni azokat a követelményeket, amelyeket az iskolák támasztanak. Tudományos kutatások igazolják, hogy az agy kapacitásának csupán néhány százalékát vagyunk képesek kihasználni, a további lehetőségek kiaknázásához agytréningre, vagy különböző agyserkentőkre van szükség.

Miért használna kemikáliákat, ha van természetes megoldás is?

Kevesen tudják, hogy nem csupán a kémiai úton előállított gyógyszerek képesek az agyfunkciók stimulálására. Az agy természetes működését sokkal inkább az agyhullámokon keresztül lehet a leghatékonyabban befolyásolni.

Egy kanadai kutatócsoport által kifejlesztett fény-hang készüléket széles körben teszteltek. Bebizonyosodott, hogy a rendszeres használat során nemcsak a részképesség-zavarok szűnnek meg a tanulóknál, hanem a teljesítőképességük is megsokszorozódik.

Mire számíthat a mentális komputert használva?

  • enyhülnek az olyan részképesség-zavarok, mint: diszlexia, diszgráfia, hiperaktivitás

  • javul a koncentráló, illetve emlékező képesség

  • megnő a kreativitás

  • javul a nyelvtanuláshoz szükséges rendszerező képesség

  • megszűnik a kimerítő munkával, tanulással járó negatív stressz

Próbálja ki stressz nélkül!

 

Ami mindannyiunk tévedése a stresszről az, hogy azt hisszük uralni, kezelni tudjuk, a tudatos ellenőrzés képességével rendelkezünk a stressz felett.

A valóság az, hogy a negatív stressz hatására a testi, lelki, szellemi képességeink drasztikusan lecsökkennek. Így a tudatunk fölött is csak részben tudunk uralkodni. Létezik megoldás az AVS technológia segítségével arra, hogy maximálisan uralja és kihasználja a tudatosságban rejlő erőt!

A fény-hang terápia segítségével, a megfelelő agyfunkciók erősítésével képes lesz stresszoldó gyógyszerek és "szerek" nélkül is egészségesen élni.

 

Mivel a negatív stressz rejtetten működik, a legrosszabbat azzal tesszük magunknak, hogy ha letagadjuk a stresszokozó tényezők létezését, és a stressz okozta lelki zavarainkat. Amikor letagadjuk egy-egy stresszokozó negatív hatásának tényleges nagyságát, akkor megsokszorozzuk az erejét.

 

 

Segítsen önmaga és környezete életén, tanulja meg kezelni, feloldani a negatív stressz okozta testi, lelki görcsöket mindössze naponta néhány percnyi relaxálással a fény-hang készülékkel!

 

Az agy fejlesztése

Az evolúciós fejlődés legmagasabb fokán, amikor már az idegrendszerről is beszélhetünk bekövetkezett az agy lateralizációja, vagyis elvesztette szimmetriáját. Ezzel magyarázható például a jobb- és balkezesség, a motoros- és a beszédközpont differenciálódása az agyban, emocionális és racionális funkciók szétválása stb. Az emberek 80-90%-a az egykézzel elvégezhető, ügyességet igénylő feladatokban a jobb kezét használja; ezt funkcionális aszimmetriának nevezik. Minden ember más más problémákkal küszködik, van akinél az emocionális funkciókért felelős jobb féltke a domináns és a bal szorul erősítésre, vagy  éppen fordítva.

 

Az agytréner készülékek képesek csökkenteni ezt az aszimmetriát, rendszeres használat során elérhető a két félteke harmonizált működése.

 

Álmatlanság kezelése

Mire való az alvás? Mi történik alvás közben? Honnan erednek az alvászavarok?

A modern agybiológiai kutatásoknak köszönhetően ma már több lehetséges választ is tudunk adni a fevetett kérdésekre. Freud sejtése is igaznak bizonyult, miszerint az alvás feladata az álmok őrzése volna. Hogy miért kell aludnunk? Igazából ma sem tudjuk még. Arról viszont elég sokat tudunk, hogy miért nem kell. A testnek magának, sejtjeinknek és belső szerveinknek például nincs szüksége az alvásra. Amire szükségünk van, az csupán az időszakos fizikai pihenés és a megfelelő táplálkozás. Belső szerveink anyagcseréje, működése alvás közben nagyon hasonló az éber, de mozdulatlan pihenés állapotához, a kettő között nincs jelentős különbség. Mai ismereteink szerint csak egyetlen szervünk van, amelyiknek biztosan szüksége van az alvásra, és ez az agyunk. Az agy éber állapotban nem képes úgy pihenni, mint a többi szervünk: nem tudja a "kapuit", az érzékszerveket bezárni.

Az álmatlanság okai sokfélék lehetnek, de leggyakrabban a modern korunk túlhajtott életvitelének és a stressznek tudható be. Főleg a felelős beosztásban dolgozók esetében figyelhatő meg, hogy képtlenek feszültségoldó vagy nyugtató szerek nélkül olyan nyugalmi állapotba, az úgynevezett alfa szintre (8-12 Hz) eljutni, amely feltétele a pihentető alvásnak.

"Az alvászavarokat , az úgynevezett insomniát nem szabad alábecsülni, ugyanis súlyosabb esetekben a helytelenül megválasztott altató a beteg szellemi leépülésének, vagy akár a bénulással járó stroke kialalkulásának kockázatát hordozhatja"- olvashatjuk a HVG egészség rovatában Dr. Káposzta Zoltán országos neurológus szakfelügyelő szakorvos nyilatkozatát.

 

Alvásproblémák

Az Alváskutató Társaságok Nemzetközi Szövetsége által kiadott alváshygiénés útmutató szerint alvászavarai vannak annak, aki:

- utazás közben elalszik;
- televíziózás közben elszunnyad;
- ha leül, tíz percen belűl elbóbiskol;
- baráti társaságok látogatásain elszenderedik;
- beszélgetés közben elszunnyad;
- néhány perces vezetés után elszunyókál;
- relaxálás során elszenderül;
- elalvási nehézségekkel küszködik;
- több mint egy óra szükséges ahhoz, hogy elaludjon;
- éjszakánként több mint háromszor felébred;
- ha felébred, hosszú időt vesz igénybe, amíg újra elalszik;
- reggelenként túl korán ébred;
- izgul, hogy sikerül-e elaludni;
- alkoholt iszik, hogy könnyebben tudjon elaludni;
- nyugtalanságot, vagy izomrángatózást érez a lábában, ha lefekszik;
- nehezen kel fel reggelenként;
- fáradtan ébred;
- alvása nem pihentető;
- az ágyban töltött elégséges idő ellenére sem tud annyit aludni, amennyire szüksége volna;
- napközben fáradt.

 

A különböző nyugtató szerek viszont függőséget okoznak, míg az agytréner gép semmi mást nem tesz, mint egyénenként a legmegfelelőbb frekvnciára állítja be az agy elektromágneses hullámait.

Sport

Kanadai olimpiai sportolók vallomása az audio-vizuális technikáról:

Tim Adams, Oakland, California, USA

"Én teljesen megbízok ebben a technológiában, és az aki komolyan gondolja, hogy teljesítményét szeretné növelni, annak komolyan fontolra kell venni a DAVID készülékek használatát és 'tőkét' kovácsolni ebből. Ez nekem nem jelentett mást, mint önmagam kontrollálom képességeimet, valamint érzelmi és lelki állapotomat. Az azonnali élettani és pszichológiai hatása rendkívüli"

 

Janis McCaffrey ,Calgary, Alberta, CANADA

"Köszönet a DAVID készülékért, amelyet az Olimpiára való készülésem során használtam. Átsegített a verseny előtti hosszú éjszakákon, segített ellazulni és nem a versenyre gondolni.Általában sokkal magabiztosabb-nak és nyugodtabbnak érzem magam. Hiszem, hogy a készülék segített ráhangolódni arra, hogy hogyan legyek nyugodt és mégis maximálisan koncentrálni tudjak. Ezt nagyon értékeltem."

Hazánk fény-hang készüléket használó sportolói közül Benedek Tibor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó nyilatkozik az alábbi cikkben :

Forrás: http://www.agyinfo.hu/ajanlo_marcius.php